sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Cum să conduci economic (part II)




      Fenomenul de scumpire a carburanţilor odată cu trecerea timpului este bine cunoscut de către toţi posesorii de maşini. Nu este un secret, de asemenea, faptul că petrolul, care reprezintă materia primă din care se extrag benzinele, motorinele şi alte produse de acest gen, se scumpeşte de la o zi la alta. Cu toate acestea, cea mai mare parte din preţul combustibilului pe care-l plătim la pompă îl reprezintă nu produsul în sine ci taxele, accizele şi iar taxele pe care suntem obligaţi să le suportăm şi care vor fi mai mari pe zi ce trece.
     Cum este totuşi posibil, să plătim mai puţin pentru combustibilul maşinii noastre, ţinând cont de faptul că nu ne putem baza pe reducerea preţului la benzină sau motorină?
     Iată o provocare pe  care am abordat-o frontal, dorind să găsim soluţii reale şi la îndemâna tuturor. M-am folosit de  propria experienţă în ale şofatului – peste jumătate de milion de kilometri parcurşi, pilotarea mai multor mărci şi tipuri de maşini - dar şi de vasta experienţă în diagnoza şi repararea autovehiculelor. Răspunsul este unul cât se poate de previzibil: reducerea consumului de carburant.
     Cum se poate atinge acest deziderat? Este realizabil un astfel de ţel? Până unde se poate merge cu economia de combustibil fără a periclita starea tehnică a maşinii sau chiar siguranţa în trafic? Iată doar câteva întrebări la care vom încerca răspunsuri de bun simţ.
     Aplicarea unor reguli simple în procesul conducerii automobilului, poate avea ca efect, reducerea consumului de carburant, fără a depune prea mare efort. Uneori se pierde din vedere un lucru: cea mai mare influenţă asupra consumului de carburant, o are persoana aflată la volan. Este bine să ne reamintim constant aceasta!
      Energia dezvoltată în motor prin arderea combustibilului, trebuie exploatată la maxim prin aplicarea unui set de metode simple şi eficiente.  Necesitatea adaptării stilului personal de condus este imperativă. Rezultatele, în ce priveşte economia de carburant, vor fi cu atât mai spectaculoase cu cât şoferul se va plia mai bine pe înţelegerea şi respectarea sfaturilor care vor fi descrise în cele ce urmează. Nu este mare „inginerie”, orice posesor de permis de conducere fiind în măsură să aplice în practică aceste criterii. Să pornim la drum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu